keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kaalipata

Ah, mikä ihana talvinen ruoka kaalipata onkaan, vielä kun päälle tujauttaa kunnon kauhallisen puolukkahilloa. Kaalipataan voi halutessaan käyttää vähän rasvaisempaakin jauhelihaa, rasva muhevoittaa padan mukavasti. Kaalipata on nopea tehdä ja sopii kiireiseenkin arkeen, se täyttää vatsan ja maistuu aina yhtä herkulliselle.




5 dl vettä
kilo kaalia
5 porkkanaa
1-2 sipulia
1 dl puuroriisiä
1½ tl suolaa
600 g jauhelihaa (itse laitoin sika-nautaa)
mustapippuria
meiramia
siirappia

Pilko kaali, porkkanat ja sipuli. Kiehauta vesi isossa kattilassa, ja lisää kaali. Kun kaali alkaa kuultaa ja on hieman pehmennyt, lisää joukkoon porkkanat, riisi ja suola. Keittele parikymmentä minuuttia ja paista sillä välin jauheliha sekä sipulit. Lisää pataan jauhelihaseos ja mausta meiramilla sekä siirapilla maun mukaan. Laitoin noin 3 tl meiramia ja siirappia ehkä nelisen ruokalusikallista, maistelemalla saa omaan suuhun sopivaa. :)

Tarjoile puolukkahillon kera; kuvassa syksyllä keittelemääni hilloa, mutta pikahillo valmistuu mikrossakin sokerista ja puolukoista. Dansukker antaa ohjeeksi 5 dl puolukoita ja 2 dl hillosokeria, joita kuumennetaan ensin kolme minuuttia, sitten sekoitetaan ja mikrotetaan vielä kolme minuuttia.
Nopeaa ja näppärää!

1 kommentti: