tiistai 21. elokuuta 2012

Porkkana cupcakes

Ihan alkuun on pakko sanoa, että taikina oli parasta mitä olen ikinä syönyt. Hyvä, etten lentänyt selälleni sitä maistaessa!
Maku on myös kypsänä erinomainen, porkkanakakkua vähän eri muodossa :)



Porkkana kuppikakkuihin tarvitset

6 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
3/4 tl neilikkaa
½ tl suolaa

6-7 porkkanaa (puoli kiloa)
3,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munaa
1,5 dl rypsiöljyä


Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri tasaiseksi seokseksi, valuta öljy ohuena nauhana joukkoon ja vatkaa vielä hetki. Sekoita raastetut porkkanat taikinaan, lisää kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin, täytä vuoista 2/3. Paista uunin keksitasolla 10-15 minuuttia.

Anna jäähtyä ennen kuin levität sulatejuustokreemin kuppikakkujen päälle.




Vaniljainen sulatejuustokreemi

200g sulatejuustoa (Olympia)
50 g voita huoneenlämpöisenä
2 tl vanilja-aromia
6 dl tomusokeria


Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää vanilja-aromi sekä tomusokeri. Aloita vatkaaminen varovaisesti, jottei tomusokeri pölise ympäri keittiötä. Levitä valmis kreemi lusikalla kuppikakkujen päälle.


Tips!
  • Jos haluat pursottaa kreemin, tee sitä puolitoistakertainen annos, niin se varmasti riittää.
  • Koristele syötävillä kukkasilla, vaikka yksi terälehti kunkin kuppikakkusen päälle. Kehäkukkien oranssinkeltaiset sävyt sopivat hyvin porkkanaiseen teemaan.
  • Voit tehdä taikinasta myös 'kahvilakokoisia kuppikakkuja' eli isompia kuin normaali muffinit, alenna silloin paistolämpötilaa hiukan ja pidennä paistoaikaa 15-20 minuuttiin.

7 kommenttia:

  1. Heipsan! Aion tehdä näitä kuppikakkusia juhliimme viikolopuksi. Vieraita tulee n.35, riittääkö kaksinkertainen määrä? Lisäksi on muutakin makeaa tarjolla.. :) Namnam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu riittää! Tää on aika iso satsi, oiskohan tullu 22-24 kpl yhdestä erästä taikinaa kun käyttää normaalin kokosia vuokia :) kaksinkertasesta jää sitten vähän maistelunvaraakin :)
      Ja kiitos ekasta kommentista sekä mukavia juhlia! :)

      Poista
  2. Selvä, no sehän on hyvä, ettei tarvitse miettiä, kuinka monta syö..:) Kiitos itsellesi ihanasta blogista ja herkullisista resepteistä!

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä loistava resepti! :) Mämmikoura minäkin osasin ne väsätä ja loistavan makuisia tuli. Ja taikina tosiaan oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikina on kaikkeista parasta kun on käytetty oikein tuoreita ja makeita porkkanoita :)

      Poista
  4. Tuliko näistä kuohkeita?

    VastaaPoista