sunnuntai 19. elokuuta 2012

Vaniljaiset pitsireunaletut

Monta monituista kertaa olen kokeillut sitä sun tätä lettureseptiä, ja aina jokin on ollut pielessä.. Monesti letuista on tullut liian raskaita, paksuja ja tiiviitä, vaikka kuinka on yrittänyt levitellä taikinan ohuelti.
Tällä kertaa sekoittelin taikinasta käsituntumalla löysänlöysänlöysän verrattuna jo testailemiini taikinoihin..
Ja voilà, lettusista tuli juuri niin pitsireunaisia ja rei'ikkäitä kuin Mummin letuista aikoinaan.
Vaniljasokeri tuo pikkuisen piristystä tavalliseenkin lettutaikinaan.



Vaniljaisiin pitsireunalettuihin tarvitset

5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 muna
2½ rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

voita paistamiseen


Sekoita aluksi 2 dl jauhoja ja 2 dl maitoa keskenään. Lisää sitten loppu maito, sekä muut ainesosat. Sekoita taikina tasaiseksi. Sulata kuumalla pannulla nokare voita ja kaada taikina pannulle ohueksi levyksi. Odota, kunnes taikina on hyytynyt ja käännä lettu ympäri. Paista hetki, kunnes alapinta on kauniin rusehtava.
Taikina riittää noin 10 lettuun.


Tips!

  • Sekoita ensin vain osa nesteestä jauhojen joukkoon, niin vältyt paakkuiselta lettutaikinalta.
  • Ripottele sokeria valmiiden lettujen väliin, niin ne eivät takerru toisiinsa läheskään niin helposti.

Väliin tuoreita marjoja, hilloa, nutellaa.. Taikinaan voi myös sekoittaa kaakaojauhoja, jos haluaa suklaisia lettuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti