tiistai 11. syyskuuta 2012

Gluteeniton piiraspohja

Moni piiras muuttuu myös keliaakikolle sopivaksi, kun vaihdat piiraan pohjan tähän gluteenittomaan ihanuuteen. Pohja on maukas ja niin mehevä, että monesti leivon piiraspohjan gluteenittomaksi ihan muuten vain.



Gluteeniton piiraspohja:

100 g pehmeää voita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa
½ dl juustoraastetta
2 rkl vettä

Sekoita pehmeä voi, suola ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste sekä vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele piirasvuoan pohjalle. Taikina on sen verran tarttuvaa, että kannattaa ripotella gluteenitonta jauhoseosta taikinan pinnalle, etteivät sormet takerru siihen taikinan levitysvaiheessa.


Täyttevaihtoehtoja:
Suppilovahvero & aurajuusto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti