tiistai 11. syyskuuta 2012

Suppilovahveropiirakka

Iltavuoroissa on se hyvä puoli, että aamulla ehtii puuhailla sitä sun tää -jos vain viitsii nousta ylös sängystä. Tänään minut kuitenkin herätettiin julmasti jo puoli kahdeksan, minkä jälkeen en saanut unta. Hoidettuani aamuaskareet, ja käytyäni kaupassa, kävin suppilovahveropiirakan kimppuun, kuten eilisessä postauksessani lupailin.




Suppilopiirakka on omasta mielestäni melkein yhtä hyvää, jollei tietyssä mielentilassa jopa parempaa, kuin klassinen kinkkupiirakka.
Molemmat ovat myös siitä hyviä tarjottavia niin arkena kuin juhlanakin, että pohjasta saa helposti gluteenittoman. Gluteenittoman piiraspohjan ohje löytyy täältä, lisään sen myös tämän ohjeen kylkeen. Voi myös käydä niin, että itsekin ihastuu pehmeään, mehevään gluteenittomaan pohjaan niin, ettei enää tavallisia pohjia teekään. :)
Ostin vuokaleipiä varten ruisjauhoja, ja ajattelin nyt kokeilla niitä tavalliseen piiraspohjaan vehnäjauhojen kaveriksi. Ruis ja metsäsienet eivät kuulostakaan lainkaan hullummalta yhdistelmältä vai mitä. :)




Mehevään suppilopiirakkaan tarvitset:

100 g pehmeää voita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 rkl vettä
ripaus suolaa

4 isoa kourallista perattuja suppilovahveroita
2 rkl voita
1 sipuli
10 cm pätkä purjoa
tuoretta persiljaa
suolaa
pippuria
½ pakettia Aura sinihomejuustoa

2 munaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta


Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Sekoita jauhot, suola ja pehmeä voi keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuokaan, kunnolla ylös reunoille asti. Esipaista piiraspohjaa 10 minuuttia.
Pilko sienet ja paista niistä pannulla liika vesi pois. Siirrä sienet syrjään ja kuullota sipulit voin kanssa. Sekoita sienet ja sipuli, lisää suolaa ja pippuria. Hienonna persilja ja lisää se seokseen. Kaada seos esipaistetun piiraspohjan päälle ja murustele sinihomejuusto täytteen päälle.
Valmista muna-kermasekoitus. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma joukkoon. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista noin 20-25 minuuttia.



Gluteeniton piiraspohja:

100 g pehmeää voita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa
½ dl juustoraastetta
2 rkl vettä

Sekoita pehmeä voi, suola ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon juustoraaste sekä vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele piirasvuoan pohjalle. Taikina on sen verran tarttuvaa, että kannattaa ripotella gluteenitonta jauhoseosta taikinan pinnalle, etteivät sormet takerru siihen taikinan levitysvaiheessa.


Tips!

  • Lisää ½ dl juustoraastetta piirastaikinapohjaan, saat siitä mehevämmän. 
  • Voit käyttää piiraaseen myös kanttarelleja tai muita keräämiäsi (syötäviä :D) metsäsieniä.
  • Jätä osa sienistä pois, ja käytä niiden tilalla paistettua, pilkottua pekonia. Herkkua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti