tiistai 11. syyskuuta 2012

Puolukkainen omena-kaurapaistos

Syksyisten jälkiruokien klassikko, omena-kaurapaistos.. Herkkua jo sinällään, mutta hiukan värikkäämmän version saa aikaan lisäämällä omenoiden joukkoon puolukoita. Puolukoita, joita viikonloppuna onnistuin keräämään vaivaiset viisi kiloa..

Ihana tämän sesongin herkku, jonka määriä voi helposti muutella omiin keppoihin sopivaksi. Minulla oli nyt tälle määrälle käytössä pyöreä, hiukan reilu 20 cm halkaisijalta oleva uunivuoka.




Herkulliseen puolukkaiseen omena-kaurapaistokseen tarvitset:

4 hapahkoa keskikokoista omenaa - kotimaisia!
2 dl puolukoita
3-4 rkl fariinisokeria
kanelia

75g voita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
3 dl kaurahiutaleita

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Pese omenat ja pilko ne vuoan pohjalle, lisää päälle puolukat. Tupsuttele kanelia omenoiden ja puolukoiden päälle, ripottele päällimäiseksi fariinisokeri.
Sulata voi kattilassa, sekoita siihen sokeri, suola ja kaurahiutaleet. Annostele seos vuokaan omenoiden ja puolukoiden päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat kypsiä ja pinta on saanut kauniin kullanhohtoisen värin.





Tarjoa lisäksi vaniljakastiketta tai jäätelöä, tai nauti kevyemmin maidon kera, kuten minulla on tapana.




Tips!

  • Voit käyttää paistokseen omenan lisäksi myös esim. tuoreita luumuja ja persikoita. Pese hedelmät ja poista kivet, pilko ja toimi kuten yllä. Testattu on, ja herkullista oli!
  • Kokeile puolukoiden lisäksi myös mustikoita, vadelmia, karhunvatukoita.. Vain omat mieltymykset ovat rajana!
  • Voit tehdä tätä herkkua jo ennen varsinaista omenasesonkia keräämällä maasta pudokkaita, ne ovat usein juuri sopivasti happamia.

1 kommentti: