perjantai 14. syyskuuta 2012

Herb:ie

Yksi asia, mikä jokaiselta tulisi keittiöstä löytyä kunnon veitsen ja innokkuuden lisäksi on tämä Indoor Gardenin markkinoima Herb:ie 23 vesiviljelylaite.
Itse inhoan kuivattuja yrttejä, ja varsinkin pimeään vuodenaikaan -eli 2/3 osaan vuodesta- tuoreet yrtit kestävät käyttökelpoisina todella vähän aikaa, ja ovat hävyttömän kalliita.



Aikani tätä ammattiviljelmien kastelusysteemiin perustuvaa laitosta ihailtuani ostin sen viime tammikuussa Stockalta. Laitteen normaalihinta on satasen hujakoilla, mutta jos osuu kanta-asiakastarjouksen aikaan ostoksille, saa vehkeestä melkein 20 euron alennuksen. Jos basilika yksittäin maksaa parhaillaan 3,50, ja siitä saa tällä pelillä jopa kymmenkertaisen sadon, ei tähän investointi tunnu enää lainkaan turhalta. Sähköä tämä kuulemma kuluttaa yhtä paljon, kuin 50 watin hehkulamppu -energia tosin menee tässä kohtaa tarkoitukseen, eikä lämpönä harakoille.

Herb:ieen mahtuu kerrallaan kahdesta kolmeen yrttiä, kaksi kyllä sopuisammin. Laitteessa on vettä kierrättävä pumppu, joka on yllättävä kyllä todella hiljainen, tällä hetkellä en edes kuule sen hiljaista hurinaa, vaikka istun neljän metrin päässä laitteesta. Kasvivalona on päivänvalolamppu, valo on melko kylmää muuhun valaistukseen verrattuna. Tämä tosin on tarpeen, sillä valon sininen ja punainen aallonpituus ovat kasveille kaikkein käyttökelpoisimpia.



Lisätuotteena voi -ja ehdottomasti kannataa- hankkia Kekkilän juuri tähän tarkoitukseen kehittämää vesiviljelylannoitetta. Lannoite on jauhemaisena annospusseissa, ja se riittää kasvien tarpeisiin kolmeksi viikoksi, juuri sopivasti vedenvaihtojen väliseksi ajaksi.
Jos kokeilunhalua löytyy, niin saatavilla on myös kukkasienen tyyppistä kasvualustaa, johon siemenet törkätään kasvamaan. Multaahan ei tässä laitteessa viljelyyn tarvitse välttämättä lainkaan, muttei sitä toki tarvitse kaupan yrteistä poiskaan huuhtoa.

Lämpimästi ja sydämestäni suosittelen tämän laitteen hankintaa, kysellä saa käytöstä ja muusta, ja kertokaahan myös omia kommentteja laitteesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti