sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Sohvin ihana mango-juustokakku

Television ruokaohjelmia katsoessa törmää yllättävän usein kommenttiin "Ei.. ei juustokakkua.. miksi kaikkien on pakko tarjota niitä ällöttävän makeita juustokakkuja!?"
Ymmärrän kyllä yskän, siillä itse lähden muokkaamaan löytämiäni juustokakkureseptejä jättämällä ensimmäisenä pois vähintään puoli desiä sokeria, joskus enemmänkin. Tapanani on myös maistella kaikkea mitä teen, joten jos huomaan,että sokeria on liian vähän, voin lisätä sitä helposti.
Mielestäni juustokakun tuleekin olla raikas ja suussa sulavan pehmeä, ei missään tapauksessa makea, tymäkkä kakku.



Tässä ehkä perinteisimmän, mangojuustokakun ohje:

200 g Digestive -keksejä
75 g voita

4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk mangososetta
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ rkl sitruunamehua
(tilkka vettä)
3 dl kermaa

3 liivatelehteä
tilkka vettä
2 prk mangososetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja voipaperilla. Laita voi sulamaan ja murskaa sillä välin Digestivet. Sekoita sula voi ja keksimurska keskenään, ja kaada seos irtopohjavuokaan. Painele tiiviiksi esimerkiksi lusikalla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri sekä mangosose tasaiseksi tahnaksi. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liuos tuorejuustotahnan joukkoon. Yhdistä lopuksi kerma ja tuorejuustoseos keskenään, ja kaada pohjan päälle. Silottele pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi.

Pintaa varten pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Liuota ne sitten vesitilkkaan, ja sekoita mangososeen kanssa. Levitä sose kakun päälle ja anna jälleen jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Parhaan tuloksen saat, kun kakku saa levätä kylmässä yön yli.

Ennen tarjoilua irrota kakku vuoasta viemällä veitsi kakun reunan ja vuoan välistä, jotteikakku repeä irtopohjavuokaa avatessa.


Tips!

  • Lisää makua juustokakkuihin saat sekoittamalla päälle tulevaa sosetta myös tuorejuustotäytteeseen.
  • Mangososeissakin on eroja! Piltti on makeampaa kuin Semper, maistele siis täytettä ja lisäile sokeria pikkuhiljaa tarpeen mukaan.
  • Koristeeksi kesäaikaan käyvät vallan ihanasti syötvät kukat, kuten krassit. Kokeile myös erilaisia pursotuksi esim. valkosuklaasta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti