lauantai 26. tammikuuta 2013

Amerikkalainen suklaajuustokakku

Rakastan juustokakkuja! Ne ovat helppoja tehdä ja niiden kanssa on vaikea mennä pieleen. Tässä jokaisen herkku suklaa yhdistyy helppouteen ja tuorejuuston tuomaan raikkauteen.

Ohje on alkujaan Valion, ehkä siitä johtuu se tietty kaupallinen fiilis, minkä ohjeen mukaan tehty kakku tuo mieleen.. Tykkään siitä, että juustokakku ikään kuin sulaa suuhun ja pohja on helposti leikattava. Ohjeen mukainen kakku sen sijaan on rakenteeltaan melko tönkkö, joskin oikein hyvän makuinen :) Jos et halua kahvilaoloihin sopivaa tymäkkää kakkua, käytä vain 2-3 liivatelehteä. Suklaa itsessään toimii jäähtyessään kakkua tukevoittaen, joten 4 liivatetta on pehmoisen kakun ystävälle liikaa. Voin määrää voi pohjassa vähentää melkeinpä 25 grammaan, jolloin  pohja pysyy pehmeämpänä ja helpommin leikattavana. Voita ei tässä välttämättä tarvita yhtä paljon kuin digestive-/piparipohjaisissa kakuissa, sillä Dominokeksien täyte kovettuu jääkaapissa riittävästi pitääkseen omalta osaltaan pohjaa koossa.


Ohjeen mukainen kakku on niin jähmeä, että leikatessa kakun reunoista tulee kyllä todella siistit.


Valion suklaajuustokakkuun tarvitset:

1 pötkö minttu Dominoja
50 g voita

Sulata voi ja murskaa dominot täytteineen. Sekoita voi keksinmuruihin ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata tai muuta keskitummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kahvia
3 dl kermaa

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, varovasti ettei se pääse kärähtämään. Sekoita sulanut, hiukan jäähtynyt suklaa sekä sokerit tuorejuuston kanssa. Liuota liivate kuumaan kahviin ja sekoita se huolellisesti tuorejuustoseokseen. Vatkaa lopuksi kerma ja yhdistä se sekä tuorejuustoseos keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään nelisen tuntia tai mieluusti yön yli.

Vuole kakun päälle suklaata tai tarjoile se kermaruusukkeen ja tuoreiden vadelmien kera.

Itselläni on normaali 24 cm vuoka, pienemmässä kakku saisi lisää korkeutta ja näyttävyyttä!


Tips!

  • Kokeile kakkuun erilaisia suklaita, mutta vähennä sokerin määrä, jos käytät maitosuklaata. Kakkua voi maustaa kahvin sijaan myös esim. kermaliiköreillä tai voit rouhia tai sulattaa joukkoon esim. Pätkistä.
  • Jos et pidä mintusta, voit toki käyttää pohjassa tavallisiakin dominoita, tai vaikka muitamakuja, kuten päärynää. :)



3 kommenttia:

  1. Wautsi! Hyvältä näyttää! Ehdottomasti pakko kokeilla! ;)

    VastaaPoista
  2. Waaauuu! Niin hyvältä näyttää että ei voi olla kokeilematta! XD

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen kakku. :)

    VastaaPoista