maanantai 4. helmikuuta 2013

Puolukkaiset ruismuffinit

Olemme isännän kanssa tavallaan laihiksella, joten juuri mitään ei ole hetkeen tullut leivottua. Viikonloppuna oli kuitenkin pakko saada jotakin kahvin kylkeen, joten leipaisin nopeasti pellillisen muffinsseja. Puolukka ja ruis tekevät niistä hiukan terveellisemmän kuuloisia, mutta tiedä siitä sitten. :)



Puolukkaisiin ruismuffinsseihin tarvitset:

2 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruskeaa sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

4 dl puolukoita

1,5 dl rasvatonta maitoa
1 dl rypsiöljyä
3 munaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon marjat. Lisää nesteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin -jos käytät muffinipeltiä, voit täyttää vuoat piripintaan, täytä muuten vain 2/3 ja laita vuokia 2 päällekäin.
Paista uunin keskitasolla 15-18 minuuttia.



Tips!
  • Käytä puolukoiden sijaan -tai kanssa- mustikoita, niin saat oikeita metsämarjamuffinsseja! 
  • Jos haluat, voit tehdä muffinsseille tuorejuustosta ja tomusokerista sekä tilkasta puolikka- tai mustikkamehua herkullisen kreemin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti