maanantai 25. helmikuuta 2013

Mudcake - Mutakakku

Nyt tulee pari todella suklaista ja herkullista postausta peräkanaan :) Ensimmäiseksi näpyttelen ylös tämän mehevän mutakakun reseptin. Leivoin tämän kakkusen jo pari viikkoa sitten, kun siskoni ja hänen poikaystävänsä olivat kyläilemässä. Kuva on valitettavasti hieman tummanlainen, ilman luonnonvaloa on hankala saada järkeviä kuvia, ja myöhään illalla leipoessa on vaikea saada luonnonvaloa :)
P.S. Resepti on lähtöisin Fazerilta :)


Mutakakkua vaniljajäätelön ja suklaahippusten kera.


Mehevään mutakakkuun tarvitset:

200 g Fazerin tummaa leivontasuklaata (on oikeasti melko vaaleaa)
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (noin 26 cm). Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi suklaan sulettua ja nosta suklaa- ja voiseos jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon sula hiukan jäähtynyt suklaa-voiseos ja kääntele joukkoon kuivat aineet. Vältä liiallista sekoittelua. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 min. Kakkua kannattaa tarkkailla, sillä eri uunit paistavat hiukan eri ajassa. Kakun kuuluu jäädä keskeltä raa'aksi.
Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua, niin sisältö ei valahda lautaselle.

Tarjoile jäätelöpallon kera ja tee rinnalle vaikka vadelmista puserrettu kastike.


Tips!

  • Kokeile kakun kypsyyttä grillitikulla: jos kuori tuntuu rapealta ja tikkuun tarttuu taikinaa, on mutakakku kypsä. Tai oikeammin sanottuna juuri sopivan raaka :)
  • Oman maun mukaisen tästäkin herkusta saa, kun sulattaa joukkoon vaikka pätkistä tai sekoittaa Marianne Crushia taikinan joukkoon. Mikäli haluaa tarjota kakun kerman kera, voi senkin maustaa mieleisekseen monella tapaa. 
  • Aikuiseen makuun voi suklaajälkkäreihin ja leivonnaisiin lisätä vaikka tilkan rommia ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti